Friluftsliv, Tips

Friluftstips i vår

Äntligen är våren här och värmen börjar också så smått att infinna sig, vilket också gör att man kan vara ute betydligt mer än vad man kan under vinterhalvåret. Här kommer några tips på vad man kan hitta på för spännande i form av friluftsaktiviteter såhär på vårkanten.

Cykla

Något som alltid är roligt och skönt att göra under våren är att cykla, vilket man verkligen skall ta chansen att göra. Ett bra tips kan vara att ta med sig lite fika och cykla till något härligt ställe, som till exempel en sjö eller något annan plats. Förutom en trevlig upplevelse får man också lite motion och det är ju aldrig fel.

Paddla

En annan aktivitet som passar bra såhär i vår är att paddla kanot. I Sverige finns tusentals sjöar, åar och andra vattendrag, vilka lämpar sig utmärkt för en kanottur. Dessutom är paddling precis som cykling ett bra sätt att motionera på.

Vandra

Att vandra, antingen i det stora eller lilla formatet är också en bra friluftsaktivitet att ägna sig åt under våren. Vill man inte vandra under flera dagar uppe i fjällen går det så klart även bra med en riktig långpromenad hemmavid.