Hästar

Ut på semester med hunden

Självklart ska den fyrbenta vännen med ut på semestern i år. Det handlar givetvis om hunden. Beroende på att hundar har olika storlekar så är det viktigt att du hittar vad som gör att din hund kan färdas säkert på vägarna eller i luften. Säkerhetsbälten är ett bra komplement i bilen, men försök att hitta bra hundburar som passar. Då kan du ta med dig hunden vart du till.

Stort utbud av hundburar

Utgå ifrån vilka behov som din hund har när det gäller storlek och material. De vanligaste materialen på hundburar är nylon, plast eller stål. Glöm inte bort att ta reda på vilken typ av hundbur som passar för din resa. Något som du heller inte får glömma är att mäta såväl hunden som bilen, ifall du ska på bilsemester med hunden, innan du köper din bur.

Hunden känner sig lugnare

Är din hund åksjuk eller bli den väldigt stressad när den är ute på resa? Hundburen motverkar faktiskt åksjuka. Viktigt är att du tränar hunden långsamt med att åka kortare turer med hundburen innan det är dags för en långfärd. Ska hundburen stå i bagageutrymmet bak i bilen? Var noga med att hundburen är krocksäker innan ni ger er ut. Då kommer ni garanterat få en säker och fin bilsemester tillsammans.