Hundar, Tips

Pälsvård för hundar

 Att ha en bra pälsvård för din hund är viktigt och du kan också använda en del husmorstips för att göra det ännu bättre. Om din hund brukar få många fästingar finns det naturliga saker som minskar förekomsten av fästingarna, istället för att använda kemikalier. Vilken typ av pälsvård din hund behöver beror förstås på vilken ras din hund är och självklart även dess pälskvalitet.

Köp pälsvård online

Om din hund har lång päls kommer du behöva borsta eller kamma den regelbundet och då är det viktigt att du har en bra borste. På internet finns det gott om pälsvårdsprodukter, se utbudet här för bra pälsvård till din fyrbenta vän. Vissa hundar behöver dessutom klippas eller trimmas, då är det viktigt att du använder högkvalitativa verktyg. Det finns också bra schampo som stärker din hunds päls.

Knep som ger hunden bättre pälskvalitet

Förutom en regelbunden och noggrann pälsvård kan även andra saker påverka pälskvaliteten hos din hund. En viktig faktor är hundens foder. Många förespråkar ett spannmålsfritt foder för hundarna, vilket kan påverka deras päls till det bättre. Om din hund har mycket problem med pälsen kan det bero på underliggande sjukdomar eller allergier, om det inte blir bättre med en bra pälsvård bör du kolla upp det.