Hundar, Husdjur, Tips

Håll rent trots hund i huset

Något som kan vara besvärligt när man har hund, speciellt under vissa tider på året, är att hålla rent och snygg därhemma. Det blir ofta mer hundhår på golvet än vad som är önskvärt och trots att man vet att man borde starta dammsugaren så är det ofta svårt med motivationen. Tack och lov kommer vi idag med några bra tips på sådant som man kan göra för att förbättra situationen. Låt oss berätta hur!

Gå igenom pälsen

Ett bra sätt för att hålla hundens hår får golv och andra ytor är att se till så att man tar bort den värsta mängden redan innan det har fallit. Det kan man göra genom att se till att regelbunden gå igenom hundens päls med kam, helst under perioder på året då man vet med sig att hunden fäller extra mycket hår. Detta är en relativt bra metod för att hålla lite renare hemma, men tyvärr inte ett vattentätt på något vis.

Anlita hjälp

Det kan kännas betydligt mycket enklare att hålla rent om man slipper göra allt helt på egen hand. Genom att anlita en städfirma i stil med Noxab som kommer hem till en och städar med jämna mellanrum så blir det inte riktigt lika jobbigt att även göra en egen insats emellan gångerna som de är och städar. Är det dock så att man inte gör emellanåt så är det heller inte hela världen, eftersom man ändå inte behöver vänta alltför länge innan nästa grundliga städomgång.

Lär dig att leva med håret

Något annat som man kanske ska komma till insikt med är att det alltid kommer att vara en del hundhår på golvet när man är hundägare. Så länge detta inte går till någon direkt överdrift så är det egentligen inte någon direkt katastrof. Åtminstone inte så länge man inte har små barn som kryper längs golvytorna. Så ser i alla fall vi på saken!