Friluftsliv, Resa, Tips

Packning och kläder i skogen

shutterstock_320172746Som friluftsmänniska, eller blivande friluftsmänniska, lär man sig snabbt att man måste packa med sig en del saker om man ska befinna sig i skogen hela dagen eller kanske till och med övernatta. 

Packning

Skaffa en rymlig, vind- och vattentät ryggsäck som du kan bära med dig. Storlek beror på hur länge du ska vara borta. Är det bara över dagen behövs en mindre än om du ska vara borta hela helgen.Packa alltid med vatten och något att äta, utifall du går vilse är helt enkelt blir så hänförd av naturen att du är borta längre än du planerat.Kompass är också bra att ta med. Ta också med paraply eller regnponcho. Packa ned extra strumpor och en extra tröja, om temperaturen plötsligt faller och sockarna blir blöt kommer du att tacka dig själv.

Kläder

För att vara bekväm i naturen ska ytterplaggen alltid vara vind- och vattentäta. Under hösten är det viktigt att klä sig i flera lager för att hålla värmen. Under jackan kan man ha en vanlig tjocktröja som är skön och värmande. Närmast kroppen ska man inte ha bomull, det  suger upp fukt men det betyder bara att plaggen blir blött och kallt. Funktionsmaterial och ull tar upp fukt och transporterar bort det från huden. Det håller dig varmare under lång tid.