Friluftsliv, Jakt, Tips

Jakt med åtel

Att jaga med åtel innebär att du lägger ut föda som lockbete till det djur som du planerar att jaga. Det kan vara slaktavfall eller annat som lockar djuret till en speciell plats så de har möjlighet till att äta. Vildsvin är förmodligen det vanligaste djuret att jaga med åtel då de är svåra att komma nära annars. Men också räv kan jagas med åtel.En ny lag som gör att man fortsättningsvis använda sig av åtelkamera förväntas träda i kraft den 25 maj 2018. Då är det fritt fram att placera ut dessa kameror igen. Letar du efter en bra kamera så ska du ta en titt på den som Jakto säljer. Den filmar i 720p vilket innebär att du kan se de flesta detaljer som filmas och med 8 megapixlars upplösning så kommer du inte att missa något av de bilder som tas med denna åtelkamera.

Vildsvinsjakt

Under tiden 16 april till den 15 februari så är det tillåtet att jaga vuxna vildsvin i Sverige. Vildsvinens årsungar får jagas året om så det är en generös jakttid för dessa djur. Då mängden djur är många så är det obegränsat antal som får fällas under jaktperioderna. Se den fascinerande filmen åteljakt efter vildsvin här nedan och inspireras.

Avslutninsgvis

Som alltid då det gäller jakt så gäller det att se till djurets bästa. vara väl förberedd och aldrig skjuta om man inte är riktigt säker på att djurets träffas ordentligt. Det kan vara fantastiska naturupplevelser som man får vara med om som jägare och för den som inte varit med om jakt, kolla upp med någon jägare i din närhet om du kan få följa med nästa gång denne ska ut på jakt.