Trädgård

Snyggt och städat i trädgården

snail gardenLikt den städning du utför regelbundet i hemmet, är det minst lika viktigt att tänka i samma banor när det gäller din trädgård. För att nya grödor ska kunna slå i blom, behöver de bli väl behandlade och uppskattade.

Tips för trädgården

Trädgårdsmästare Linda Schilén på Nyhetsmorgon tipsar alla trädgårdsstädare om att hänga upp en plastsäck från hängrännan på husväggen som kan leda regnvatten till en vattentunna nära växterna. Det ger växterna ett perfekt tempererat vatten och de riskerar inte att torka ut. Ett annat råd är att växterna placeras på ställen med tillräckligt solljus, men glöm då inte att vattna!Det är en lämplig tid att städa i trädgården under juli månad, då det är hög tid att klippa bort blomblad som har blommat över. Tänk då på är att inte bryta av en blomkvist mitt på, utan knipsa av den nere vid dess rot. Ett annat tips när det gäller städning i trädgården, är att gräva upp en bit mellan gräsmattan och grusgången. Det ser genast mycket mer ordningsamt ut.

Bli kvitt skadedjuren

Många tampas även med skadedjur i sin trädgård och bland de mest otrevliga att ha är mördarsniglar. För att bli av med dessa finns snigelmedel i pulverform, koppartejp att skydda dina krukväxter med och andra metoder, dessa kan du läsa mer om hos Snigelshopen.

Höststädning

När hösten är på väg, är det viktigt att ställa in frostkänsliga växter där det är ljust, och passa på att beskära buskar och häckar. Detta säger trädgårdsmästaren Johanna Löwenhielm på Leva&Bo.Johanna tipsar även om att det är bra att låta de vackra höstlöven ligga kvar på gräsmattan, vilket blir extra gödning. För den som är intresserad av att plantera nytt, rekommenderar hon långlivade växter som kan klara sig igenom hösten och vintern.