Hundar, Husdjur, Katter

Inred för djur

hund dusch Att äga djur ställer stora krav inte bara på dig utan även på ditt hem. Hundar tar gärna med sig stora mängder smuts in efter en promenad i naturen och katter sliter gärna på både väggar och möbler.

Välj ett tåligt golv

Ett första steg kan vara att välja ett bra och tåligt golv på de ställen där man beräknar att det är störst chans att djuren smutsar ner.  Först och främst kanske detta handlar om att välja någon typ av stengolv i hall och badrum. Dessa är både tåliga mot väta och är dessutom lätta att torka av när de väl blir smutsiga. Natursten så som kalksten eller marmor kan många gånger vara snyggast men är tyvärr inte det som håller bäst tack vare hög känslighet mot bland annat syror. Som tur var kan man då istället välja kopior gjorda i keramik. De finns till och med versioner som tagit inspiration av swedish green, den svenska marmortypen från Kolmården.

Övriga renlighetstips

Om man har hund och ofta rör sig med dem i smutsiga miljöer så är det så gott som nödvändigt att ha tillgång till ett bra ställe att kunna duscha av dem på. Självklart fungerar en vanlig dusch eller badkar som inte är långt ifrån ingången. Har man möjligheten så är det dock ingenting som är lika praktiskt som en riktig hunddusch. På så sätt kan du stänga in dem under duschen och få upp dem till en bättre arbetshöjd.  De går att utforma på många olika sätt, ta inspiration från denna sidan för att hitta dem som passar just dig och ditt djur.

Plats för djurens möbler

Som djurägare har man oftast lite extra möbler att fundera på när man skall möblera om. En katt bör gärna ha tillgång till något att både klösa och klättra på för att så i stor utsträckning lämna övriga hemmet i fred. Ett bra sätt för att minska risken att katten skall uträtta sina behov på fler ställen är att placera ut kattlådor på flera ställen i hemmet.