Husdjur, Tips

Att skaffa sig ett akvarium

 Ett välskött akvarium är en prydnad för hemmet. Det är också en rolig hobby. Fiskar är kanske inte samma sällskap som en hund eller en katt men de kräver inte heller samma skötsel och passning. Skall du skaffa ett akvarium kan du hitta något lämpligt online.

Det första du behöver är själva akvariet, glastanken där du har fiskarna. Storleken på akvariet är viktig. Köper du ett litet kan du endast ha få fiskar, vill du ha många fiskar bör du köpa ett större akvarium. Akvarium är inte så dyra och det finns gott om begagnade att köpa. För att fiskarna skall trivas behövs det en del tillbehör.

Vattnet måste ha rätt temperatur och rätt bakteriesammansättning. Du behöver belysning, doppvärmare och filter. En filteranläggning är relativt dyr men det är väl investerade pengar eftersom ett bra filter håller akvariet rent längre. Botten på akvariet behöver täckas, vanligtvis med sand. Vissa fiskar tycker om att böka i sanden, andra fiskar vill ha torv på bottnen. Sand är enklast.

Växter är snyggt men egentligen inte nödvändigt för att fiskarna. Det viktigaste i ett akvarium är fiskarna. Ett tips är att läsa på så att arterna du köper trivs tillsammans och börjar med relativt få fiskar för att sedan utöka antalet.