Friluftsliv, Tips

Rätt kläder för alla väder

 Det gäller att klä sig rätt utifrån vilket väder det är ute. Det sägs ju att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Att klä sig rätt för det väder som är ute så kan man i princip alltid vara utomhus. Det gäller att planera speciellt om man ska vara borta några dagar och då vara utomhus den mesta av tiden.

Ska man ut på fjällvandring så gäller det att planera väl. Det finns många bra plagg som kan skaffa sig som verkligen kan få bevisa sin färg när man ger sig ut på en vandring i fjällen ett par dagar. Det är en magisk upplevelse att få ge sig ut i vår Svenska fjällvärld och med rätt kläder så blir upplevelsen än bättre. Med dålig utrustning uppe på fjällen så kan det bli riskabelt. Ta inga risker utan se alltid till att rätt utrustning följer med på de vandringar som görs. Är du en van fjällvandrare så vet du vad vi pratar om.

Är du förstagångs vandrare så kan det alltid vara en fördel att ta med sig någon med mer erfarenhet. Samtidigt så lär man sig av sina misstag, men riskera aldrig något. Det gäller att vara väl förberedd då det snabbt kan bli väderomslag i fjällen. Sommar som vinter. Det sista du vill är att frysa om du vandrar tidig vår eller sen höst. Se till att använda dig av lager på lager principen och rejäla vandringskängor så kommer det går bra.