— Okategoriserade —

Byta ut inredning i sitt akvarium

Ditt akvarium behöver regelbunden underhållning för att fiskarna ska vara vid god hälsa. Den kemiska balansen är också oerhört viktig, likaså inredning som främjar fiskarnas naturliga beteende.

Främja naturligt beteende

Börja med att tänka naturligt. I vilken miljö lever fisken i det vilda och hur kan du återskapa det i största möjliga mån? Det är till exempel inte naturligt med ett stort klippblock i mitten av ett vattendrag. Planera därefter akvariets bakre-, mitt och frontdel för att skapa ett bra helhetsuttryck och arbeta kreativt med miljöerna. Klicka dig vidare här för att börja planera din inredning. Läs också på om dina fiskar och skaffa dig en uppfattning om vad de gillar. Olika arter tycker om olika saker.

Välj en seriös leverantör

Akvariemarknaden är stor och lockar till sig oseriösa aktörer som vill tjäna pengar. Det kan innebära dåligt fiskfoder, giftiga växter eller dålig kvalitet på inredning. Var noga med att handla från en leverantör som inte gör avkall på kvalitet och har kända produktmärken. Det kan vara en fördel att välja ett företag som har flerårig branscherfarenhet framför ett nyetablerat. Produktutbudet säger också mycket om leverantören, om utbudet är brett kan det tyda på en mer seriös verksamhet.