Hundar

Att resa med hund

Nu har jag äntligen semester och vad skönt det känns att under fem veckor bara få ta det lugnt och slappna av och njuta ordentligt. För det har jag bestämt mig för att göra. Tidigare år så har det varit fullt upp hela semestern med renoveringar av huset, förra sommaren byggde vi en ny altan som jag i år tänkte bara utnyttja till max. Bjuda hem goda vänner och sitta långt in i sommarnatten och ha det gott.

Jag har vänner som åker i väg utomlands i år och jag blev så sugen på att även jag åka i väg, men det får vänta ett tag. Dels tar alla djuren sin tid och det måste planeras en massa innan vi kan åka i väg. Ska man ta med sig hunden eller lösa det med ett hunddagis under tiden man är borta. Reser vi till ett annat EU-land så är det inte så stora problem att ta med sig sin hund, det räcker att du har ett giltigt pass för din hund och att den är rätt vaccinerad.

BessieMina vänner åker till Costa Rica och har bokat sin resa via SweTours. Under tiden dom är borta, två veckor, får vi vara hundvakt år Bessie, deras vackra Bulldog som våra hundar känner väl så det kommer inte att vara några problem. Klart att jag blir lite avundsjuk på deras resa, men samtidigt så unnar jag dom den resan. Nästa år kanske det blir vår tur att resa. Men då blir det nog inte Costa Rica utan kanske något närmare inom EU så man kan ta med sig hundarna eller så får våra vänner betala tillbaks och vara hundvakt när/om vi åker.

vovve.net kan du läsa om vad som gäller att resa utomlands med sin hund, men också annat intressant om hundar!