Tips

Att åka på weekendresa

Att ge sig iväg på en resa är som bekant alltid roligt och spännande. Att göra en weekendresa till någon intressant huvudstad, som till exempel London eller motsvarande, är ett härligt avbrott i vardagen samtidigt som det heller inte behöver kosta så mycket. Ska man ge sig iväg på en weekendresa finns det dock en del att tänka på innan man reser.

Biljetter

En av de absolut viktigaste sakerna är att se till att man har eventuella biljetter med sig, eftersom det inte är så kul att stå på flygplatsen och upptäcka att man glömt dessa. Idag är det dock nästan viktigare att man inte glömmer sin mobiltelefon eftersom det ofta är där man har sina resehandlingar i form av en e-biljett eller motsvarande.

Pass

Passet är en annan sak som är väldigt viktig att ha med sig, framför allt om man ska flyga utanför EU. Det kan också vara bra att kolla så att inte passet har gått ut. I vissa fall, som till exempel vid resa till USA ska dessutom passet vara giltigt ett antal månader efter resa.

Husdjur

Har man husdjur, till exempel hund, behöver man se efter om husdjuret kan följa med eller ordna så att dessa blir ordentligt tillsedda under tiden man är borta även om det bara rör sig om några dagar.  Av den anledningen kan det vara bra att vara ute i god tid för att ordna med hundvakt, hunddagis eller liknande om man nu skulle behöva det.

Pengar

En annan sak som givetvis också är viktigt att ha med sig är pengar, kreditkort eller motsvarande. Även om man har någon form av kort kan det ändå vara bra att ha med sig lite kontanter i landets valuta eftersom en del ställen inte alltid tar kort.Utöver det kan det också vara bra att tänka på att man tar reda på lite olika praktiska saker innan avresa som till exempel vilka olika transportmedel som finns att tillgå, var hotellet ligger eller om det pågår något speciellt evenemang under tiden man där som kan intressera.